Koken met zoete aardappels, veel variatie mogelijk!

Ben jij al bekend met de zoete aardappel? De zoete aardappel heet ook wel betaat. Het is een gezonde groente die veel vezels en vitamines bevat. De groente heeft een heerlijke, zoete smaak, die goed combineert met verschillende soorten groenten en vlees. Zeer gezond en lekker dus!

Zoete aardappels uit de oven

Zoete aardappels kunnen op verschillende manieren in de oven bereid worden. De eerste kooktechniek die je kunt gebruiken is poffen. Hierdoor wordt de zoete aardappel heerlijk zacht en smeuïg. Je poft de zoete aardappel in de oven in zijn eigen schil. Je smeert de zoete aardappel in met olijfolie, en strooit er wat peper, zout en kruiden naar eigen keuze over. Verwarm je oven voor op 200 graden en leg de zoete aardappelpakketjes ongeveer 45 minuten in het midden van de oven op een rooster. Kijk na 45 minuten of je in de zoete aardappel kunt prikken met een vork. De oventijd is afhankelijk van de grootte van de zoete aardappel. Haal de zoete aardappels uit de oven en laat nog een paar minuten in de folie zitten en maak dan voorzichtig open.

Een andere makkelijke manier om zoete aardappel uit de oven te bereiden is deze te roosteren op een bakplaat. Snijd de zoete aardappel in blokjes, meng ze in een kom met olijfolie, peper en zout, en verspreid de stukken over een bakplaat met bakpapier. Bak ze 20 tot 25 minuten op 200 graden. Je kunt de zoete aardappels ook als frietjes snijden.

zoete aardappels uit de oven

Zoete aardappel bakken

Hou jij ook zo van gebakken aardappels? Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Bak de zoete aardappels 10 a 15 minuten in de koekenpan in wat olie, tot ze krokant zijn en gaar. Lekker met wat peper en zout. Je kunt de aardappelschijfjes ook bakken in de grillpan. Gebruik dan geen olie in de grillpan, maar bestrijk de schijfjes met een beetje olie.

Zoete aardappel koken

Zoete aardappel koken is erg makkelijk. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook voor ongeveer 15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *