Kruiden kopen om creatiever te koken

      Geen reacties op Kruiden kopen om creatiever te koken

Loop jij ook vaak langs het kruidenrekje in de supermarkt terwijl je je afvraagt of kruiden kopen iets voor jou is? Veel mensen komen in de keuken niet veel verder dan het gebruik van peper en zout, en dat is natuurlijk eeuwig zonde. Je kunt, als je zelf weet hoe je gerechten kunt kruiden, namelijk veel lekkerder en creatiever koken, en dat is lang niet zo moeilijk als je zou denken. Je kunt om te beginnen leren koken door gebruik te maken van recepten, bijvoorbeeld uit kookboeken. Wil je er liever geen geld aan uitgeven dan kun je ook online recepten zoeken, en zelfs een breed scala aan filmpjes vinden over koken met kruiden.

Kruiden kopen om zelf gerechten op smaak te brengen

Het idee achter kruiden kopen is natuurlijk dat je zelf in de hand hebt hoe gerechten smaken. Dit lukt haast niet als je enkel gebruik maakt van kant en klare pakjes en zakjes met kruidenmixen. Los daarvan wordt er aan dit soort pakjes en zakjes vaak veel suiker en zout toegevoegd, en het spreekt voor zich dat dat niet zo gezond is. Beter kun je dus zelf je gerechten op smaak brengen, en dat doe je door het gebruik van kruiden en specerijen. Dit is helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel even handigheid in krijgen.

Welke kruiden zijn het meest populair?

Wil je graag beginnen met leren hoe je zelf gerechten kunt kruiden? Dan hoef je niet gelijk een heel kruidenkastje vol te hebben. Je kunt namelijk een fijne selectie basis kruiden kopen waarmee je al een heel eind komt. Als jij peterselie, bieslook, basilicum, rozemarijn en oregano in huis hebt kun je al heel wat gerechten lekker op smaak brengen. En vergeet natuurlijk peper en zout niet, hoewel zout uiteraard niet officieel binnen de categorie kruiden en specerijen valt. Veel gerechten kunnen echter niet zonder een beetje zout, maar let erop dat je het niet teveel gebruikt want dat is niet gezond.

Italiaanse gerechten zelf kruiden

Een van de populairste keukens is natuurlijk de Italiaanse keuken. Het is gelukkig niet zo’n moeilijke keuken wat betreft kruiden, en je kunt bovendien vrijwel alle Italiaanse kruiden kopen in een normale supermarkt. Typisch Italiaanse kruiden zijn natuurlijk oregano en basilicum. Beiden kun je goed gebruiken in diverse pasta recepten en natuurlijk om pizza’s mee op smaak te brengen. Ze zijn lekker in combinatie met veel verschillende soorten kaas, zoals gesmolten mozzarella en fetakaas. Koken met basilicum en oregano is niet moeilijk. Voeg eerst een beetje toe en proef constant tussendoor of je de smaak oké vindt, dan kan het eigenlijk niet mislukken.

Verse munt gebruiken in zoete gerechten

Over het algemeen denken mensen als ze kruiden kopen alleen aan salades en warme gerechten. Er is echter één kruid dat het heel goed doet in zoete gerechten, oftewel toetjes. Dat is namelijk munt, of pepermunt. Dit heeft een hele frisse, menthol-achtige smaak die goed past bij ijs en kwark. Vooral samen met chocolade smaakt het heel erg lekker. Met munt kun je natuurlijk ook een lekkere pot thee zetten. Met een beetje honing erin om het wat zoeter te maken kun je het zelfs laten afkoelen zodat je ice tea hebt. Lekker in de lente en de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *