Onbekende kruiden die erg gezond zijn

De Nederlandse keuken kent niet veel kruiden. Eigenlijk gebruik we alleen peper wanneer we ons eten kruiden. Als we kijken naar andere culturen, bijvoorbeeld de Afrikaanse cultuur en keuken, zien we al veel meer variatie in het gebruik van kruiden. Kruiden zijn ontzettend gezond en werken helend. We kunnen kruiden gebruiken om thee van te maken, maar je kunt er ook lekkere gerechten mee maken. We hebben wat onderzoek gedaan en gezocht naar nog wat onbekende kruiden die erg gezond zijn!

Onbekende kruiden

In andere landen misschien al best bekend of voor mensen die uit deze landen komen ook, maar in Nederland nog niet veel gebruikt door gerechten. Deze onbekende kruiden hebben een helende werking. Denk hierbij aan de volgende kruiden: fenegriek, ketoembar, djinten, koenjit, alfalfablad, pau d’arco schors en nog veel meer. Deze kruiden worden ook vaak gebruikt in het maken van een kruidenmix voor het bereiden van thee!

De bekendste kruiden

Natuurlijk bestaan er ook een hoop bekende kruiden die we veel gebruiken in Nederland en waar iedereen wel iets van heeft in huis. Als we dit onderverdelen in landen van herkomst en waar dit het meest wordt gebruikt, kunnen we dit op de volgende manier doen:

  • Italiaanse kruiden: we kennen allemaal wel oregano, peterselie en basilicum. Deze kruiden kunnen we op iedere pizza en in elke pasta proeven.
  • Marokkaanse kruiden: Marokkaanse kruiden zijn sterker van smaak dan Italiaanse kruiden. Je moet er ook zeker van houden om wat pittiger en sterkere kruiden in je eten te mengen. Door gebruik te maken van dit soort kruiden heb je kruiden zoals peper niet eens meer nodig. Een leuk idee om een keer te maken!
  • Indiaase kruiden: ook erg bekend in Nederland zijn de sterke Indiaase kruiden. Denk bijvoorbeeld aan de populaire kurkuma die wordt gebruikt tijdens het bereiden van kerrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *