Run je een brouwerij? Koop goede verpakkingen in

Als je een bierbrouwerij runt en daarmee voor biertjes zorgt die bij het publiek in de smaak zouden kunnen vallen, dan vraag je je wellicht af op welke manier je ervoor zorgt dat je zo groot mogelijke aantallen zult weten te verkopen. Zorgen voor een uitstekende naamsbekendheid is dan een van je belangrijkste taken. Met brouwerij verpakkingen zou je daarmee alvast een goede stap zetten. Als je de verpakkingen die je sowieso toch nodig hebt van een uniek, opvallend en smaakvol design weet te voorzien, dan zullen consumenten eerder geneigd zijn voor jouw product te kiezen. Extra naamsbekendheid kun je verzorgen door ook bierviltjes, tafelzetters, fustkragen en topclusters te laten bedrukken in de stijl van jouw brouwerij. Dit alles van karton, toch hét ideale materiaal voor dit soort producten.

Karton

Waarom karton zulk ideaal verpakkingsmateriaal is

Zeker in de verpakkingswereld wordt volop van karton gebruikgemaakt. Belangrijke reden hierachter is dat karton relatief goedkoop verkrijgbaar is en dat het vrij makkelijk is om kartonnen verpakkingen in diverse afmetingen te maken. Karton is ook schoon en hygiënisch, iets dat zeker tijdens een pandemie erg belangrijk is. En daarnaast is karton minder schadelijk voor het milieu dan bijvoorbeeld plastic. Wel dient dan gelet te worden op de herkomst van het karton, iets waarop we hieronder dieper ingaan.

Diverse afmetingen

Let op de herkomst van ingekocht karton

Papier en karton zijn materialen die afkomstig zijn van hout. En hout komt uiteraard met name van bomen. Zoals bekend is het verdwijnen van bomen of zelfs hele bossen wereldwijd een enorm probleem. Om te zorgen dat we toch aan onze kartonnen producten kunnen komen zonder dat dit op ongecontroleerde wijze gebeurt zijn er keurmerken in het leven geroepen. Als het om karton gaat, dan is het FSC-keurmerk het belangrijkste signaal dat het een goede herkomst heeft. Het BRC-certificaat is belangrijk wanneer het karton aan voedingsmiddelen wordt gekoppeld.