Waarom steeds meer mensen Asahi Super Dry bier drinken

Er zijn steeds meer variaties op het normale bier van vroeger. Tegenwoordig zijn er drankjes met een smaakje er doorheen zoals citroen of rosé, maar ook versies zonder alcohol of juist met meer alcohol en bier uit allerlei landen. Het Asahi Super Dry bier is met name erg populair aan het worden in de afgelopen jaren. Veel mensen vinden het zeer de moeite waard. Maar wat is Asahi Super Dry bier eigenlijk? En waarom zijn er zoveel mensen dol op dit soort bier? Dat ontdek je allemaal hier.

Over Asahi Super Dry bier 

Asahi is een biermerk. Wellicht heb je er nooit van gehoord omdat het niet uit Nederland of België komt. Asahi bier komt namelijk uit Japan. Het wordt gebrouwen door Asahi Breweries. Het woord Asahi betekent rijzende zon. Hoewel het hier misschien nog niet zo bekend is, heeft dit merk in Japan maar liefst 50 procent van het marktaandeel. Een erg grote speler dus. 

Over Super Dry

In principe is Super Dry simpelweg een van de smaken die Asahi verkoopt. Het gaat hier om een biertje met ongeveer 5 procent alcohol erin. Het is tevens het biertje van Asahi dat het meeste naar het buitenland wordt geëxporteerd. Het is dan ook niet gek dat juist dit biertje hier aan populariteit aan het winnen is. In de ons omringende landen is het al een tijdje in opmars. 

amstel-bright.nl

De smaak van Super Dry

De naam van dit biertje geeft al een beetje informatie over waar het naar smaakt. Asahi Super Dry bier is een pilsener. Het wordt gebrouwen volgens authentiek Japans recept in Japan zelf. Super Dry is een droog maar ook zeer rijk en verfrissend biertje dat goed samengaat met een zomerse dag. Het past verder goed bij gerechten met kip en gevogelte, salades, witvis en kazen. Het is dus qua smaak ook een ideale optie voor het voorjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *