Wijn voor feestjes

      Geen reacties op Wijn voor feestjes

Ga jij binnenkort een feestje geven en ben jij op zoek naar goede wijn? In dit artikel lees je welke wijn je dat het beste kunt kopen, welke veel gedronken wordt en hoeveel je dan het beste kunt inkopen. Dit zijn namelijk best lastige dilemma’s, want je wilt iedereen tevreden stellen en niet al te veel over houden na een feest.

Welke wijn?

Het verschilt per persoon wie welke wijn lekker vindt, niet iedereen lust namelijk elke wijn. Het is alleen ook onnodig om vier verschillende soorten wijn te kopen. De populairste wijnen voor op feestjes die worden gedronken zijn lekker droge witte wijn en goede rode wijn. Alleen dan is het natuurlijk te vraag welke wijn je dan moet kopen. Het verstandigst is om wijnen te kopen die niet te zuur zijn en niet te zwaar op de maag vallen. Bij witte wijn kun je denken aan een Italiaanse Grillo of een Franse Sauvignon Blanc. Een Chardonnay doet het altijd goed en die wordt vaak door iedereen lekker gevonden! Bij rode wijn kun je denken aan Italiaanse Cabernet-Merlot of een Oostenrijkse ST.Laurent.

Hoeveel wijn?

Nu weet je welke wijnen in de smaak zullen vallen, maar hoeveel wijn moet je kopen? Het wel handig om in te schatten hoeveel iedereen zal drinken. Komen er bijvoorbeeld stevige drinkers of drinkt iedereen niet meer dan één glas? Er zijn richtlijnen waar je je inkopen op zou kunnen baseren, zo drinken mensen vaak iets meer wit dan rood, in het eerste uur worden er drie glazen per persoon gedronken en daarna neemt het af. Op www.degoudenton.nl kun je heel veel verschillende soorten wijnen kopen voor een goede prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *